Відповідно до статті 40 Закону України «Про забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя населення», на виконання пункту 2 постанови Кабінету Міністрів України від 20 травня 2020р. № 392 «Про встановлення карантину з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої корона вірусом SARS-CoV-2, та етапів послаблення протиепідемічних заходів», фахівці Лубенського міськрайонного управління Держпродспоживслужби комісійно, спільно з органами місцевої влади, здійснили перевірки виконання та дотримання законодавства закладами громадського харчування міста.
Про це повідомляють у ГУ Держпродспоживслужби у Полтавській області.
Під час комісійних обстежень власникам закладів наголошувалось про важливість дотримання постанови Головного санітарного лікаря № 32 від 02.06.2020р. тимчасових рекомендацій щодо організації протиепідемічних заходів у закладах громадського харчування.
До власників тих закладів, які були перевірені комісією, зауважень щодо недотримання постанови Головного санітарного лікаря не було. Робота комісій продовжується.
Нагадаємо, аби заклади харчування області працювали, потрібно дотримуватися тимчасових рекомендацій Головного державного санітарного лікаря України. А саме:
– Перед початком зміни усім працівникам потрібно проводити температурний скринінг. Працівників з температурою понад 37,2° C або ознаками респіраторних захворювань, не допускають до роботи.
– На вході до закладу або поруч з місцем видачі замовлень (при роботі закладу на виніс) треба організувати місця для обробки рук спиртовмісними антисептиками,
– Біля місць потенційного скупчення людей повинно бути нанесено маркування для перебування в черзі з дотриманням дистанції між клієнтами не менше 1.5 м,
– Відстань не менше 1,5 м повинна бути і між сусідніми столами,
– За одним столом повинно бути розміщено не більше як чотири клієнти (без урахування дітей віком до 14 років), якщо столи не відокремлені один від одного суцільною перегородкою,
– Меню розміщують для безконтактного ознайомлення біля входу або місця прийняття замовлення, у кількості, достатній, щоб уникнути скупчення людей, або на столах з матеріалу, що дозволяє проведення обробки дезінфекційним засобом.
– Дозволяється видача одноразових паперових меню з їх подальшою утилізацією; видача замовлень в багаторазовому посуді здійснюється виключно за наявності умов для його миття при високих температурах у посудомийній машині з використанням миючих засобів; дозволяється користуватись одноразовим посудом з картону або паперу.
– Прибори й кондименти до напоїв (цукор, мішалки, трубочки тощо) мають бути в індивідуальній упаковці.